MUZIKA

Uskoro premijera filma o „Električnom orgazmu“

Festival se održava od 8. do 15. maja u Beogradu

Piše: L.K.P.

3.5.2019

Naziv filma „Električni orgazam za ljude budućnosti"

Na Međunarodnom festivalu dokumentarnog filma Beldocs, koji se održava od 8. do 15. maja u Beogradu, bit će premijerno prikazan film o legendarnoj beogradskoj grupi „Električni orgazam“.   Prateći ovu grupu na prekookeanskoj turneji u proljeće 2018. godine, njihova dugogodišnja prijateljica Marija Vukić snimila je film "Električni orgazam za ljude budućnosti", koji je slika portret jednog od najpopularnijih i najdugovječnijih rok bendova na prostorima bivše Jugoslavije.

U filmu se otkrivaju zanimljivi i manje poznati detalji koji su činili njihovu 39 godina dugu karijeru.

-Ja se tridesetak godina družim sa njima, oni su moji kućni prijatelji. Dosta vremena provodimo zajedno i sreli smo se na koncertu u Pragu u decembru 2017. kada su pomenuli turneju po Kanadi i SAD i pozvali i mene da krenem. Iz te njihove izgovorene rečenice, u meni se rodila ideja da možemo da snimimo film o grupi koja postoji 39 godina, o jedinom novotalasnom bendu s kraja sedamdesetih i početka osamdesetih godina koji pod istim imenom svira i 25 godina u istom sastavu – rekla je Vukić.

Ona ističe da se nije rukovodila time da to bude biografski film i da pominje činjenice poznate javnosti, jer su to priče koje potpadaju pod pojam opšte kulture.

-Više sam htjela da pokažem njih kao karaktere, prepustila sam njima da vraćanjem u prošlost sagledaju sebe, svoje bivstvovanje u bendu, gde su bili tada, gde su sada i koje su to integrativne spone – otkrila je Marija.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.