SLAVNE LJEPOTICE

Kejt Bekinsejl - štiklom gazi pravila

Glumica s IQ-om od 160 smatra se jednom od najinteligentnijih javnih ličnosti na svijetu i jednom od najljepših veza s komičarom Dejvidsonom okončana nakon četiri mjeseca

Lejla KARAHMET-PUJAGIĆ

29.4.2019

Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+5

Ljubavna veza Kejt Bekinsejl (Kate Beckinsale 45) i komičara Pita Dejvidsona (Pete Davidson 25) okončana je nakon četiri mjeseca.  

- Prekinuli su, ali su i dalje u dobrim odnosima – objasnio je izvor blizak paru.  

O njihovoj vezi počelo se šuškati početkom godine na dodjeli Zlatnih globusa.

Pit je samo nekoliko mjeseci ranije prekinuo zaruke sa poznatom pjevačicom Arijanom Grande (Ariana). 

Glumica koja se s IQ-om od 160 smatra jednom od najinteligentnijih javnih ličnosti na svijetu i, kako kažu mnogi, jednom od najljepših, spada u grupu žena koje ne pristaju na starosne granice.

Samo broj 

To u njenom slučaju znači da su godine samo broj, da oblači šta god poželi, voli bez obzira na činjenicu koliko godina ima njen partner, živi kako ona želim, a ne kako drugi očekuju.

Osam godina bila je u vezi s kolegom Majklom Šinom (Michael Sheen), s kojim je dobila kćerku, koja je ove godine upisala drugu godinu fakulteta.  

Razlog za raskid bio je reditelj Len Vizmen (Len Wiseman), s kojim se Kejt počela intenzivno viđati i kome je rekla sudobonosno "da". Kao i u slučaju sa Majklom Šinom, osam godina poslije, Kejt je odlučila da se razvede.

Iako su emotivne i bračne veze prekinute, Kejt se i dalje druži i izlazi u klubove sabivšim mužem i ocem svog djeteta. 

Nakon braka, počela se zabavljati sa 22 godine mlađim voditeljem i modelom Metom Rajfom (Matt Rife), što je naišlo na veliko neodobravanje javnosti, posebno zbog činjenice da je on samo tri godine stariji od njene kćerke Lili (Lily).

Nova faza

Ni ta romansa nije potrajala, ali je britanska ljepotica ponovo završila u rukama mlađeg muškarca, i to Džeka Vajthola (Jack Whitehall), jednog od najperspektivnijih britanskih komičara. 

Na upit o toj vezi, glumica je izjavila da je singl i da su njenog "dečka" pomiješali s najboljim gej drugom. 

Brojne kritike i osude zbog velike razlike u godinama sa mlađim muškarcima, Kejt je doživjela kao osudu ljubomornih, koji u životu, bez obzira na sve, nisu uspjeli pronaći svoju srodnu dušu.  

- Iznenađena sam interesom. Nikad ranije nisam bila u ovakvom položaju, nikad nisam izlazila s nekim ko sa sobom donosi svoju vreću nevolja. Sve je to prilično šokantno i nešto na šta se navikavam. Mislim da, ako vam se osoba manje sviđa, prihvatili biste to. Ako bi to bio glavni razlog, onda bi nastao problem. Ali, nije - izjavila je glumica o vezi sa Pitom Dejvidsonom. 

Kejt ima 45 godina, doslovno je zamrznuta u vremenu, jer godine prolaze, a ona se ne mijenja i, kako tvrdi, sviđa joj se nova životna faza bez muškarca.

 Nepoznate činjenice 

Studirala je francusku i rusku književnost na Oksfordu. Treću godinu studija provela je na razmjeni u Parizu, a zatim je odustala kako bi se mogla posvetiti glumi. 

Njen otac Ričard Bekinsejl (Richard) bio je poznati britanski komičar, a majka Džudi Lo (Judy Loe) prepoznatljivo je lice britanskih televizijskih serija.

Tragična i prerana smrt oca na nju je ostavila brojne posljedice. Doživjela je nervni slom i godinama se borila s anoreksijom.

Dobitnica je čak dvije prestižne nagrade “The Smith Young Writers Award”, kojom se nagrađuju najbolji mladi pisci.

Osim što glumi, povremeno se bavi i manekenstvom. Pojavila se u brojnim televizijskim reklamama i videospotovima muzičkih zvijezda, poput “Waltz Away Dreaminga” Džordža Majkla (Georgea Michael).

Na malim ekranima debitirala je kad je imala samo četiri godine, i to ulogom u epizodi serije “This Is Your Life”.



Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.