JET SET

Novi ultimatum Duška Tošića: Jelena Karleuša pred dramatičnom dilemom

Imala raspravu tokom uvježbavanja koreografije i nastupa

Duško Tošić i Jelena Karleuša. Arhiv

Kurir.rs

28.1.2019

Srbijanska pjevačica, Jelena Karleuša više neće moći da računa na milione koje zarađuje njen suprug Duško Tošić jer je riješio da joj zavrne sve slavine nakon afere s Ognjenom Vranješem. Ukoliko ipak dođe do razvoda, pjevačica će morati pošteno da se bori za imovinu i da dokazuje koliko je ko od njih dvoje zaradio.

To praktično znači da će se JK ubuduće morati oslanjati samo na novac koji sama zaradi. Prema saznanjima, ovu odluku Tošić joj je saopćio prije nekoliko dana u telefonskom razgovoru, zbog čega je ona bukvalno poludjela.

- Sasvim sigurno je Duška neko posavjetovao da ne ispada naivan, da joj daje samo novac za potrebe djevojčica, ako već odluči da ostane s Jelenom u braku. Kako bi proces razvoda bio dug zbog starateljstva i podjele imovine, Duško je svjestan da je JK u bezizlaznoj situaciji i da mora prihvatiti ono što joj nudi. Dakle, ostat će s njom u braku, ali joj neće davati novac za lične potrebe. Sad je na Jeleni da odluči da li prihvata njegov ultimatum -  kaže dobro obaviješten izvor i dodaje da je pjevačica ovu novost saznala upravo na probi za festival MAC, koji se održava u utorak. 

- Mediji su pisali da je Karleuša imala raspravu tokom uvježbavanja koreografije i nastupa, što je tačno, jer ju je tada Tošić pozvao i rekao kakvu je odluku donio. Ona je vikala na njega i govorila: Ne možeš to da mi uradiš, da li si normalan i vrlo brzo se pokupila i otišla - dodaje  izvor.

Razvod Tošića i Karleuše odvija se na isti način kao i razvod bilo kojeg para.

Prema tvrdnjama advokata Perovića, iako je Jelena javno uhvaćena u ljubavnoj aferi s Ognjenom Vranješem, to neće uticati na tok brakorazvodne parnice.

- Ukoliko se rastanu sporazumno, morat će da se dogovore o podjeli imovine, kome će djeca pripasti i o visini njihovog mjesečnog izdržavanja. Visina mjesečnog izdržavanja djece zavisi od toga koje su potrebe djece, u smislu odjeće, školovanja, ishrane, itd, a ne zavisi od toga koliko je imovno stanje roditelja. Djeci se mora omogućiti da uživaju u imovini koju uživa i roditelj - kaže Perović i dodaje da sud posebno vodi računa o majkama.



Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.