JET SET

Saša Matić pomaže dječije odjeljenje Instituta za onkologiju

( Kurir)

Kurir

26.2.2018

Vođen izrekom "Ono što napravimo za sebe, umire zajedno s nama, a ono što učinimo za druge, ostaje besmrtno", pjevač Saša Matić još jednom će pokazati svoju humanost i pomoći onima kojima je to najpotrebnije.

Naime, Matić će dio prihoda od koncerata koje će održati u beogradskoj Areni 8. i 9. marta izdvojiti u humanitarne svrhe, a ovoga puta, odlučio je pomoći Dječije odjeljenje Instituta za onkologiju u Beogradu.

On je sa svojim saradnicima posjetio spomenuto odjeljenje, gdje je od direktora Instituta prof. dr Radana Džodića saznao šta im je u ovom trenutku najpotrebnije.

Tako će Dječije odjeljenje Instituta za onkologiju dobiti novi monitor za praćenje vitalnih funkcija kod djece, nove kompjutere, pvc stolariju, nove klima-uređaje i ostale potrepštine koje će im olakšati boravak na Odjeljenju.

- Ja bih bio najsretniji da nijedno dijete nikada nema nijedan problem u životu, ali želje su jedno, a realnost je, nažalost, drugačija. Zato je na nama da ih ne zaboravimo. I ne samo djecu nego bilo koga ko je u stanju potrebe - rekao je pjevač za "Kurir".

Ovo je, pored brojnih humanitranih koncerata i akcija koje je održao, samo još jedna u nizu pjevačevih akcija poput one kojom je, u saradnji s Ministarstvo omladine i sporta, pomogao dom u Sremčici, ali i konstantnih akcija pomoći školi za slijepu i slabovidnu djecu "Veljko Ramadanović" iz Zemuna, koju je i lično pohađao.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.