JET SET

Sindi Kraford: Vodim računa o sebi, ali sam svjesna da imam 51 godinu

Avaz.ba

5.12.2017

Sindi Kraford (Cindy Crawford) je ikona modne industrije još otkad je zakoračila na pistu sa 16 godina. Njena kćerka Kaja (Kaia) danas ide istim putem kao slavna mama, u istim godinama.

Gledajući svoju kćerku kako korača istom stazom kao ona, Sindi je otkrila da put modela nije tako blistav i jednostavan, skinuvši koprenu iluzije s njega u intervjuu za "The Cut".

Ova bezvremena ljepotica otkrila je i koje je neočekivane pogodnosti dobila tokom života pred kamerama.

– Čitava priča oko modelinga je jednostavna, jer to jeste samo modeling i ništa više. U suštini, nikoga ne zanima ličnost samog modela. Više je jednostavno, kao – ona je dobra za posao, ili nije dobra za posao. Možda se govori o tome kako se koji model kreće, ali definitivno je posao u kojem svako razumije šta on zaista jeste. Na neki uvrnut način, sve je crno i bijelo, a meni se to dopada – rekla je Sindi.

Navela je kako joj je posao i velika motivacija.

- Zato sam krenula s vježbanjem kada sam napunila 20, jer sam morala da budem u fit formi Kada sam napunila 28, počela sam da razmišljam o ozbiljnijoj njezi jer sam znala da neću zauvijek imati kožu dvadesetogodišnjakinje. Na neki šašav način to je bilo sjajno za mene, jer, imati trenera, vježbati, sređivati lice jednom mjesečno – sve te stvari me nisu činile ekstravagantnom, jer sam smatrala da su dio mog posla. Osjećala sam se kao da vodim računa o instrumentu s kojim radim - kazala je Sindi.

Iako se izuzetno posvetila svom "instrumentu" tokom karijere, svjesna je da više nije ista kao nekada.

– Osjećate potrebu da se izvinite jer ne možete sve da iznesete na isti način kao kada ste imali 20 ili 25 – rekla je Kraford, povodom modnog snimanja koje je radila kada je imala 50 godina.

Sve se mijenja, dodaje, vaša koža, kosa, ali i tijelo.

- Vodim računa o sebi, ali sam svjesna da sam žena koja ima 51 godinu. Postoje trenuci kada je teško, a sigurna sam da je teško i svim mojim "sestrama po godinama" koje se ne bave modelingom. Želim da uradim posao što je bolje moguće, želim da dam sve od sebe, ali također znam da je ono što sada imam da ponudim različito od onoga što sam mogla da dam sa 25 - dodala je glumica.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.