BH TELECOM KOPRODUCENT

Svi koji nisu gledali "Nakon ljeta" na otvorenju SFF-a, moći će uskoro u kinima: Tanović otkrio dešavanja iza kulisa i ulogu krava

Film je prikazivan na više lokacija u Sarajevu kao i drugim bh. gradovima

S projekcije na Metalcu - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+1
N. Ajnadžić - Dž. Vilajet

19.8.2024

Mnogi željno isčekuju premijeru druge sezone bh. serije "Kotlina", u okviru Sarajevo Film Festivala.

Seriju je režirao bh. oskarovac Danis Tanović, kao i film "Nakon ljeta" čijom svjetskom premijerom je otvoreno jubilarno 30. izdanja najveće filmske smotre u ovom dijelu Evrope.

Kompanija "BH Telecom" imala je veliku ulogu u tome - "Kotlina" je jedan od projekata platforme BH Content Lab, dok "BH Telecom" koproducent ostvarenja "Nakon ljeta".

Film je prikazivan na više lokacija u Sarajevu kao i drugim bh. gradovima. A kultni Metalac, odnosno Ljetno kino Coca-Cola bilo je krcato. U to se uvjerila ekipa "Avaza" na licu mjesta 16. avgusta i svjedočila da nisu svi koji su željeli, mogli ući i gledati još jedno Tanovićevo ostvarenje.

No, dobra vijest je da film kreće u kinodistribuciju u BiH od 29. avgusta, pa će sigurno svi imati priliku pogledati ovu komičnu dramu u kojoj su glave uloge ostvarili Ulils Fehmiju i Anja Matković, koja je i jedna od scenarista. Tu je i genijalni Goran Navojec kojeg publika u BiH jako voli, posebno zbog njegovog šarmantnog humora.

Bez da otkrivamo previše od samog sadržaja filma, reći ćemo samo da krave igraju važnu ulogu.

A ekipa filma je Festivalskom trgu dan nakon premijere otkrila da su morali "dovući" krave na otok gdje su snimali te da su im pravile probleme - baš kao i u filmu.

- Pobjegle su. I ganjali smo ih po otoku da snimimo još jednom scenu. Ludilo. Trčali smo po otoku i ganjali krave, mamili ih da se vrate - ispričao je Tanović kroz smijeh.

Dodao je da nije siguran bi li ikad više snimao filmove s kravama.

- Moj direktor fotografije sigurno ne bi. Jer kad protutnji pored vas krava od 500 kilograma s rogovima, a vi snimate kadar za film, a on čuva kameru da se kameri nešto ne desi, mislim da tu dođe do onog trenutka kada se čovjek zapita: "Zašto ja ovo radim? Da li je vrijedno?" - otkrio je Tanović dešavanja iza kulisa snimanja filma "Nakon ljeta".

U videu pogledajte šta je još rekao.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.