REŽISER I GLUMAC

Elia Sulejman: Nisam imao pojma šta je film

Publika ih je dočekala sa oduševljenjem

Današnji gost bio je Elia Sulejman  - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+5
S. Čengić - A. Pehlivan

19.8.2024

I ovog jutra u prostorijama Bosanskog kulturnog centra održan je još jedan Masterclass u sklopu Sarajevo Film Festivala. Današnji gost bio je Elia Sulejman (Suleiman), uspješni režiser i glumac kojem je na otvorenju SFF-a dodijeljeno priznanje "Počasno Srce Sarajeva" za izuzetan doprinos filmskoj umjetnosti. 

Voditelj programa bio je Nebojša Jovanović. 

Publika ih je dočekala sa oduševljenjem, a razgovarali su o Sulejmanu i njegovom radu.Režiser je tako govorio o svom školovanju i načinu života prije početka karijere.

- Kada bih sjedio sa prijateljima, imao sam tu sposobnost da pripovijedam, znate. Mogao bih da ispričam priču. Znao sam da nasmijem ljude, ponekad čak i pustim suzu ili dvije. Ali nisam imao pojma šta je film, pa čak ni kako knjiga izgleda. Proveo sam svoje mlade godine družeći se sa bandom - objasnio je Sulejman.

Ubrzo nakon toga odlučio je da mora postati ozbiljniji i da želi početi stvarati filmove.

- Tako da su me fascinirali gangsteri, ali onda sam morao nešto da uradim sa svojim životom kada su ljudi počeli da me pitaju, pa šta ćeš da uradiš? Tako da bih rekao da želim da budem filmski stvaralac - rekao je režiser.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.