NAJNOVIJI HIT

Stigao je novi akcijski film s Hali Beri na Netflixu, mišljenja kritičara su podijeljena

Ipak, neki gledaoci nisu bili oduševljeni

Isječak iz filma. Screenshot

E. T.

17.8.2024

Akcijska komedija The Union s Hali Beri (Halle Berry) i Markom Valbergom (Wahlbergom) stigla je jučer na Netflix, a uprkos osrednjim ocjenama kritičara prosječni gledaoci pohvalili su Netflixov najnoviji hit.

Mark Valberg u komediji je utjelovio građevinskog radnika Majka (Mikea), čiji se život okrene naglavačke kada ponovno sretne Roksan (Roxanne) odnosno Beri (Berry), svoju djevojku iz srednje škole. Roksan je članica tajne agencije The Union koja obavlja prljave poslove za vladu.

Opasna misija

Nakon što je šefovi pošalju u Evropu na opasnu misiju, Roksan odluči unajmiti Majka, jer vjeruje da je on najbolji muškarac za taj posao. Naravno, on pristaje jer je i dalje zaljubljen u Roksan.

Film je režirao Džulijan Farino (Julian), koji je radio na HBO-ovoj seriji Entourage. Scenarij za The Union napisali su Džo Barton (Joe) i Dejvid Gagenhajm (David Guggenheim).

Sporednu glumačku postavu čine Mike Colter, Adewale Akinnuoye-Agbaje, Alice Lee, Jackie Earle Haley i J. K. Simmons.

Kritičari podijeljeni

Akcijska komedija The Union podijelila je kritičare te na Rotten Tomatoesu zasad ima samo 47 posto. Dok jedni pišu da je film isprazan i nema nikakvog smisla, drugi tvrde da je zabavan te da Beri i Valberg imaju odličnu hemiju.


Isječak iz filma. Screenshot

Komentari prosječnih gledalaca na društvenim mrežama većinom su pozitivni.

"Jako dobar film", napisao je jedan korisnik Facebooka, dok je drugi dodao: "Stvarno dobar film iako je radnja predvidiva”.

"Upravo sam pogledao The Union na Netflixu. Uživao sam, uglavnom zbog scena automobilskih potjera", napisao je korisnik X-a.

"Pogledala sam The Union i mogu reći da je to zabavan akcijski film", napisala je jedna korisnica.

Ipak, neki gledaoci nisu bili oduševljeni. "The Union na Netflixu - gledajte ovo samo ako nemate apsolutno ništa drugo za raditi", napisao je razočarani korisnik X-a.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.