"NEVJEROJATNO AUTENTIČAN"

Evo koji je trenutno najgledaniji film na Netflixu

Očito su neki kritičari zaboravili što bi filmovi trebali biti ili uopće nisu ni znali, napisala je jedna gledateljica

Isječak iz filma. Screenshot

E. T.

21.7.2024

Romantična komedija rediteljice Stilejn Kliris (Stelane), pod nazivom “Find Me Falling”, trenutno je najgledaniji film na Netflixu, prema podacima sa stranice FlixPatrol.

Film je na Netflixu imao premijeru prije dva dana i već je postao najgledaniji u većini država.


Isječak iz filma. Screenshot

Scenarij romantične komedije napisala je rediteljica Kliris, a prati priču o rock zvijezdi, Džonu Almani (Johnu Allmanu), Heri Konik (Harry Connick Jr.), koji nakon neuspješnog povratničkog albuma i pada popularnosti uzima stanku u karijeri kako bi povratio svoju iskru. Povlači se iz javnosti i odlazi na Kipar, gdje kupuje osamljenu kuću na litici, na mjestu koje je popularno za one koji se žele ubiti.

Stara ljubav

Džon se sprijateljuje s lokalnim stanovnicima koji mu pomažu da počne živjeti kao jedan od njih, a neočekivano susreće svoju staru ljubav Melinu, odnosno Ali Fumiko Vitni (Whitney) te se stvari počinju naglo mijenjati.

U filmu još glume Ali Fumiko Vitni, Toni Demetriu (Tony Demetriou), Angeliki Filipidou, Lea Maleni, Atina Roditu (Athina Roditou) i druge zvijezde.

Premijera filma

S premijerom filma na Netflixu 19. jula, kritičari i gledaoci počeli su objavljivati svoje osvrte na romantičnu komediju. Ovaj je film na IMDb-u trenutno ocijenjen s 6.6 od ukupno 10, a na Rotten Tomatoesu ima 33 posto od kritičara i 84 posto od publike, što je poprilična razlika između dojmova. Dio gledalaca smatra da su kritičari previše osudili film koji je za neke od njih odlična romantična komedija.

- Očito su neki kritičari zaboravili što bi filmovi trebali biti ili uopće nisu ni znali. Ovo je prekrasan rom-com, bolji od većine s deset puta većim budžetom. Dobri likovi, lijepa priča i prije svega, ne film koji će zadovoljiti algoritam - napisala je jedna gledateljica.

S njom se složila još jedna.

- Kritičari se trebaju malo opustiti, ovaj film je nevjerojatno autentičan i ugodan zbog načina na koji je snimljen. Da, priča ima nekoliko rupa u zapletu, ali koga briga? Lokacija je prekrasna, s dobrom muzikom i pričom koja je lijepo ispričana. To što su koristili puno lokalaca umjesto glumaca jedna je od mnogih stvari koje su mi se svidjele - napisala je na Rotten Tomatoesu.

- Jako mi se svidio film. Mislim da je Heri Konik savršen za glavnu ulogu, a ostali likovi su bili preslatki. Ponekad jednostavno želite gledati nešto jednostavno i slatko. A lokacija? Odmah sam se poželjela preseliti - napisala je gledateljica.

Iako se film svidio većini, neki su mu dali negativnu ocjenu. Kao loše strane, najveći su nedostatak istaknuli predvidljivu priču.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.