I TO SE DESILO

Nije dovoljno atraktivan: Tom Hardi nije dobio ulogu zbog izgleda

Gubitak ove uloge je imao značajan uticaj na Hardijevu karijeru

Tom Hardi. Twitter

O.T.

14.10.2023

Iako Toma Hardija obično gledamo u ulogama negativaca i kriminalaca, glumca su na početku karijere privlačile znatno drugačije uloge.

Tokom intervjua za Telegraph, glumac je otkrio da je htio da glumi gospodina Darsija u “Ponosu i predrasudama” 2005. godine, ali su direktori kastinga smatrali da nije dovoljno atraktivan.

Stejsi Snajder, bivša izvršna direktorica studija Universal Pictures, Hardiju je nakon audicije rekla da on jednostavno nije dobar izbor za Darsija.

-Dragi, svaka žena ima zamisao ko bi trebalo da bude Darsi i to jednostavno nisi ti - poručila mu je tada Snajder, a glumac je to teško prihvatio.

-To me je jako, jako pogodilo - prisjetio se Hardi.

Tom Hardi. Twitter

-Nosio sam plavu košulju, farmerice i plavi sako i dao sam sve od sebe pokušavajući da imitiram Hjua Granta. I onda sam morao da se vratim igranju uloga klinaca s krivim zubima i krivim nogama.

Uloga gospodina Darsija u filmskoj adaptaciji najpoznatijeg romana Džejn Ostin je otišla tada relativno nepoznatom Metjuu Mekfadjenu, dok je ulogu Elizabet Benet dobila Kira Najtli. Film je na 78. dodjeli Oskara dobio čak četiri nominacije za prestižnu nagradu, među kojima je bila i ona za najbolju glavnu glumicu koja je otišla 20-godišnjoj Najtli.

Gubitak ove uloge je imao značajan uticaj na Hardijevu karijeru jer je tada odlučio kako se više neće fokusirati na romantične filmove.

-Očgledno je da nisam romantični junak, tako da se neću fokusirati na nešto što jednostavno ne mogu da budem. Volim da glumim ljude koji imaju veliki raspon, koji u sebi imaju nešto tame i nešto svjetla - rekla je zvijezda serije “Birmingemska banda” tokom intervjua za LA Times.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.