29 GODINA PASTE

Svjetski dan tjestenine: Ukusni recepti za svaku priliku

Iako nismo Talijani, tjesteninu bismo, bez pretjerivanja, mogli jesti svaki dan

Svjetski dan paste. Facebook

Dž. V.

25.10.2024

Svjetski dan tjestenine obilježava se 25. oktobra od 1995. godine, s ciljem da se ukaže na raznolikost i svestranost ove omiljene namirnice. 

Iako nismo Talijani, tjesteninu bismo, bez pretjerivanja, mogli jesti svaki dan. U nastavku donosimo fantastične recepte za jela s tjesteninom kojima možemo proslaviti ovaj dan.

Tjestenina s četiri vrste sira

Ovaj recept namijenjen je istinskim ljubiteljima sira. Preporučujemo korištenje parmezana, tilzita, ementala i gorgonzole, no ovo jelo će biti odlično i s sirevima po vašem izboru.  Recept pronađite ovdje.

Pasta četiri vrste sira. AP

Špageti karbonara

Ovo jelo je talijanski klasik i jedno od najpoznatijih jela s tjesteninom. Osim nevjerojatnog okusa, razlog popularnosti je jednostavna priprema koja ne zahtijeva previše vremena ni sastojaka. Recept pronađite ovdje.

Špagete karbonara. a couple cooks

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.