RECEPT

Prijedlog za ručak: Krem čorba od batata i prase

Na maslinovom ulju dinstajte nasjeckani luk i prasu

Ukusna čorba. Facebook

Z. K.

8.7.2024

Sastojci: 3 kašike maslinovog ulja, 2 manja crvena luka, 2 prase, 700 g batata, 50 g crvene leće, 3 krompira i temeljac za podlijevanje, ali može i voda, 1 čaša kiselog vrhnja, so, biber, curry, kurkuma i čili po želji.

Priprema: 

1. Na maslinovom ulju dinstajte nasjeckani luk i prasu. Dodajte leću, batat i krompir, te zalijte vodom ili temeljcem.

2. Posolite, pobiberite i dodajte (vrh noža) kurkume, čilija i curryja, no ne morate ako ne volite te začine. 

3. Nakon 20 minuta kuhanja, kad sve omekša, ispasirajte juhu i dodajte kiselo vrhnje.

4. Poslužite uz konopljino i ulje od tikve.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.