ZDRAVA PREHRANA

Dnevni meni Bele Hadid: Ovo je tajna savršenog izgleda najljepše žene svijeta

Voćni smoothie uvijek je savršen odabir

Hadid uživa u jelu. Twitter

Z. K.

8.6.2024

Simetrično lice i sjajna figura učinili su Belu Hadid (Bella) inspiracijom masi djevojaka u cijelom svijetu, a osigurali su joj i titulu najljepše žene. Poznata manekenka uspjela je postići savršen izgled zahvaljujući zdravoj prehrani, redovnim treninzima i brigom o sebi, a zbog svega toga nalazi se visoko na ljestvici najplaćenijih modela.

Influencerica Cecilia Fondacci složila je dnevni meni po uzoru na onaj Bele Hadid, a njeni pratitelji na Instagramu oduševljeni su.

Doručak

Za doručak napravite hljeb: Pomiješajte brašno, vodu i grčki jogurt. Tijesto premažite jajima i onda ispecite. Uz to napravite omlet, zatim hljeb premažite nemasnim sirom i, uz dodatak avokada, napravite sendvič.

Uz to, možete se počastiti i nekim voćem jagodama, malinama, ananasom…

Užina

Napravite kafu s bademovim mlijekom, a ako vam je ukusnije, možete je začiniti i javorovim sirupom ili medom, piše Nova.rs.

Ručak

Ispržite povrće. Luk, rajčica, krastavci, svježa paprika i bijeli luk. Uz to, pojedite i komad piletine. Ukusan i zdrav obrok.


Druga užina

Voćni smoothie uvijek je savršen odabir. Bademovo mlijeko i voće koje volite ubacite u blender, a možete dodati i chia sjemenke.

Večera

Lagana domaća pizza pravi je izbor za večeru. Napravite tijesto od tikvica, jedne mjerice brašna i začinske paprike. Kad je pečeno, prelijte umakom od rajčice, dodajte gljive, sir i ananas.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.