Za biskvit: 300 gr brašna, 250 gr šećera, 50 gr maslaca (sobne temperature), 10 kašika mlijeka, 4 jaja, 1 prašak za pecivo
Za crnu kremu: 125 gr maslaca, 125 gr šećera, 125 ml mlijeka,100 gr čokolade za kuhanje
Za bijelu kremu: 125 gr maslaca, 125 gr šećera, 100 ml mlijeka, 100 gr bijele čokolade, 50 ml vrhnja za šlag
- 300 gr kokosa
Priprema: Odvojiti žumanjke od bjelanjaka. Pomiješati brašno i prašak za pecivo. Žumanjke miješati sa 200 gr šećera i s maslacem dok ne dobijete jednoličnu svijetlu smjesu.
Stalno miksajući dodavati kašiku po kašiku mlijeka, a zatim i malo po malo brašno sa praškom.
Uključiti pećnicu na 190.
Od bjelanjaka napraviti čvrst snijeg, pred kraj dodati 50 gr šećera.
Kuhačom lagano umiješati snijeg u tijesto, bolje malo po malo nego sve odjednom.
Namastiti kalup za kolače, uliti tijesto, poravnati ga i peći 30 minuta.
Ostaviti da se ohladi, pa izrezati na kockice željene veličine.
Za kreme
U jednu zdjelicu staviti na komadiće nakidanu tamnu čokoladu, šećer i mlijeko, a u drugu na komadiće nakidanu bijelu čokoladu, šećer, vrhnje i mlijeko. Zagrijavati na laganoj vatri uz često miješanje.
Kada dobijemo jednoličnu smjesu, u svaku zdjelicu dodati 125 gr mekanog maslaca, miješamo dok se ne otopi, kratko prokuhamo i ostavimo da se malo ohladi.
Kockice biskvita umočimo prvo u čokoladu, a zatim uvaljamo u kokos. Slažemo na tacnu i stavimo u frižider, da se ohlade i stisnu.