Slatkiš koji se pojede u dva zalogaja, a sastojci su jeftini.
Sastojci:
- 4 jaja
- 250 g šećera
- 1 kesica vanilin šećera
- 110 ml ulja
- 200 ml mlijeka
- 250 g brašna
- 1 kesica praška za pecivo
- 1/2 kašičice sode bikarbone
- 1 kašika limunovog soka
Za glazuru:
- 160 g mliječne čokolade
- 300 ml mlijeka
- kokos
Priprema:
Jaja pjenasto umutite sa šećerom i vanilin šećerom, pa sipajte ulje i mlijeko te sjedinite mikserom. Zatim sipajte prosijano brašno s praškom za pecivo i sodom bikarbonom. Sipajte i limunov sok, pa umutite mikserom. Zatim pleh premažite puterom i sipajte dobivenu smjesu. Lijepo rasporedite i pecite u zagrijanoj rerni na 170 stepeni 15-20 minuta. Isijecite patišpanj u obliku trougla. Istopite čokoladu s mlijekom, pa uvaljajte ivice trougla u glazuru, a zatim i u kokos. Redajte na tacnu.