Sastojci za biskvit: 2 jaja, 2 kašike šećera, 2 kašike brašna, pola kašike kakaa.
Ganaš: 600 g kvalitetne tamne čokolade, 150 ml slatkog vrhnja, sok 1 narandže.
Ostalo: 2 kašike šećera, šaka lješnika, 200 g čokolade za glazuru.
Priprema:
1. Za biskvit zagrijte rernu na 200 stepeni. Zatim umutite jaja i šećer, umiješajte brašno, a potom i kakao.
2. Smanjite temperaturu na 180 stepeni, a zatim pecite dok biskvit ne bude zlatne boje. Na posebnoj tavici ispržite šećer s lješnicima ta ga istucite kuhinjskim čekićem kako biste dobili što sitnije komadiće.
3. Za ganaš otopite čokoladu polako dodajući slatko vrhnje, a na samom kraju dodajte i narandžin sok. Zatim pustite da se smjesa malo stisne.
4. Na biskvit prvo složite posip, a zatim ganaš. Za intenzivniji i sočniji dojam, na samom dnu možete premazati i pekmezom od narandže. Cijelu tortu prelijte čokoladom.