DIŽE IZ MRTVIH

Starinski recept za supu koja podiže imunitet

Krem supa od bundeve prava je bomba za imunitet, a starinski recept će vas provjereno ojačati.

Ukusno i fino. i

M. Z.

26.2.2024

Jačanje imuniteta na prirodan način uvijek je važno, a posebno tokom sezone raznih viroza. Ova supa nudi obilje zdravih sastojaka koji u tome mogu pomoći.

Ovaj recept sadrži ukusnu bundevu, ali i saveznike za imunitet poput đumbira, kurkume i češnjaka, prenosi zadovoljna.rs.

Sastojci: Maslinovo ulje, 400 grama bundeve, 3 čehna bijelog luka, mala glavica crvenog luka, kašičica kurkume, korijen đumbira, litar supe u kockama, biber.

Priprema

1. Povrće sitno narežite, a na maslinovom ulju prvo popržite luk i češnjak.

2. Dodajte kockice bundeve i popržite ih pa začinite kurkumom i naribanim đumbirom (potreban vam je komad od oko tri centimetra).

3. Ulijte supu i pirjajte dok bundeva ne omekša pa je sameljite u blenderu dok ne dobijete gustu supu.

4. Poslužite je s malo kiselog vrhnja.

Vezane vijesti
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.