Jačanje imuniteta na prirodan način uvijek je važno, a posebno tokom sezone raznih viroza. Ova supa nudi obilje zdravih sastojaka koji u tome mogu pomoći.
Ovaj recept sadrži ukusnu bundevu, ali i saveznike za imunitet poput đumbira, kurkume i češnjaka, prenosi zadovoljna.rs.
Sastojci: Maslinovo ulje, 400 grama bundeve, 3 čehna bijelog luka, mala glavica crvenog luka, kašičica kurkume, korijen đumbira, litar supe u kockama, biber.
Priprema
1. Povrće sitno narežite, a na maslinovom ulju prvo popržite luk i češnjak.
2. Dodajte kockice bundeve i popržite ih pa začinite kurkumom i naribanim đumbirom (potreban vam je komad od oko tri centimetra).
3. Ulijte supu i pirjajte dok bundeva ne omekša pa je sameljite u blenderu dok ne dobijete gustu supu.
4. Poslužite je s malo kiselog vrhnja.