RECEPTI

Supa od graška

Zagrijte šerpu, dodajte maslinovo ulje i narezan luk

Za svaki dan. Facebook

Z. K.

22.2.2024

Sastojci: 300 g graška, so, biber, maslinovo ulje, 1 glavica luka, 1 čehno bijelog luka, 1 mrkva, 1 celer, povrtni temeljac, kiselo vrhnje, prepečene kockice hljeba.

Priprema:

1. Zagrijte šerpu, dodajte maslinovo ulje i narezan luk. Dodajte naribanu mrkvu i nasjeckan celer pa dinstajte nekoliko minuta i pri kraju dodajte nasjeckani bijeli luk da ne bi izgorio.

2. Dodajte vodu i temeljac (ukupno 800 ml) te ubacite grašak. Promiješajte i pustite da uzavre. Potom smanjite temperaturu i kuhajte još 10 minuta. Začinite solju i biberom i maknite s vatre.

3. Pričekajte da se supa malo ohladi pa je izmiksajte štapnim mikserom dok ne dobijete glatku smjesu. Uspite u tanjire, ddajte po želji kiselo vrhnje ili prepržene kockice hljeba.

Vezane vijesti
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.