Maline i čokolada su kombinacija kojoj malo ko može da odoli. Ovaj kolačić pravi se lako zato što se ne peče, već zamrzava. Treba vam malo sastojaka i, neizostavno, dobra volja.
Sastojci: 140 g kokosa, 190 g smrznutih malina, 2 kašičice ekstrakta vanile, 4 kašike meda, 250 g crne čokolade (ili čokolade po izboru)
Priprema
1. Uski kalup obložite papirom za pečenje.
2. Dodajte kokos, maline, vanilu i med u blender i miksajte dok se sastojci ne sjedine. Umjesto meda, možete koristiti i sirup od soka po izboru (najbolje od maline).
3. Utisnite u kalup i stavite u zamrzivač dok se ne očvrsne - jedan do dva sata. Kad bude čvrsta, smjesu isijecite na štanglice i vratite u zamrzivač dok topite čokoladu.
4. Obložite svaku pločicu čokoladom - koristite dvije viljuške da biste to uradili.
5. Vratite u zamrzivač da se stegne.