Donosimo recept za ukusnu brzu keks tortu. Potrebno je vrlo malo sastojaka, a ukus je neopisiv.
Sastojci:
500 g mljevenog keksa
110 g pečenih mljevenih lješnaka
80 g rendane čokolade za kuhanje
150 g šećera u prahu
200 g maslaca
250 ml soka od narandže
Za glazuru:
80 g čokolade za kuhanje
1 kašika šećera
4 kašike vode
20 g izdrobljenih pečenih lješnaka
PRIPREMA:
U posudi umutite šećer i maslac. Zatim dodajte keks i sjedinite ga sa šećerom i maslacem, pa dodajte čokoladu, lješnake i na kraju sok od narandže. Dobijenu smjesu stavite u okrugli kalup prečnika 20 cm. Poravnajte je i ostavite u frižider na pola sata. Za to vrijeme pripremite glazuru ta-ko što ćete u šerpici zagrijati vodu i šećer, dodati čokoladu i miješati dok se sve ne sjedini. Rashlađenu tortu izvadite iz kalupa i prelijte pripremljenom glazurom, te pospite pečenim izdrobljenim lješnacima.