Svi volimo kuhani kukuruz - ukusan je i lako se i brzo priprema, a to je nekad sve što želimo u vrelim danima. Vjerujemo da ga kuhate na svima dobro znan način, u slanoj vodi, ali možda vrijedi isprobati i jedan način pripreme kukuruza koji je popularan širom Amerike.
Naime, u SAD kukuruz najčešće spremaju tako što ga obare u kremastoj smjesi od vode, mlijeka i maslaca.
Ovako pripremljen kukuruz jeste nešto kaloričniji, ali također daje sasvim novu dimenziju okusa - kukuruz postaje nevjerovatno mekan, slastan i sočan.
Sastojci
5 klipova mladog kukuruza
1 l vode
200 ml mlijeka
115 g maslaca
1 kašičica soli
Priprema
Očistite kukuruz i prepolovite ga.
U velikom loncu zagrijte vodu.
Kad voda provri, dodajte joj mlijeko i maslac.
Posolite smjesu, pa dodajte polovine kukuruza. Kuvajte dok kukuruz ne bude gotov.