Ako volite malo kiselkastiji okus, dodajte kašičicu tekućine od kiselih krastavaca. Poslužite uz omiljeno jelo koje inače jedete s tartarom i to je to! Ovako pripremljen može stajati u frižideru nekoliko dana
Sastojci
200 ml majoneze
5-6 kiselih krastavaca, ovisno o veličini, prerezanih na 4 dijela i narezanih na trakice
1 kašika kapara
1 kašika sitno ribanog češnjaka
so i biber
2 kašike soka od limuna
1 kašika sitno sjeckanog svježeg peršuna
1 kašičica senfa
Priprema
U posudi (najbolje staklenoj u kojoj ćete držati tartar) pomiješajte sastojke. Posolite i pobiberite po želji te, ako volite malo kiselkastiji okus, dodajte kašičicu tekućine od kiselih krastavaca.
Poslužite uz omiljeno jelo koje inače jedete s tartarom i to je to! Ovako pripremljen, tartar umak može stajati u hladnjaku nekoliko dana.