Punjenje nalik ratatoulieu, omiljenom francuskom specijalitetu, oduševit će te na nekoliko nivoa. Sve što ti preostaje jest napuniti palačinke, pripremiti salatu i čekati da se ispeku...
U smjesu za palačinke umjesto šećera, dodaj so, a začiniti ih možeš i omiljenim začinima ili sitno sjeckanim začinskim biljem. Odlična ideja bit će peršin, ali i prstohvat kurkume, dimljene crvene paprike ili čilija.
Zapečene punjene palačinke s povrćem
Sastojci
5 palačinki
1 crvena paprika
1 luk
1 patlidžan
1 tikvica
1 režanj češnjaka
400 g pelata
1 kašičica timijana
1 kašičica sjeckanog bosiljka
mozzarella
maslinovo ulje
so, biber
Postupak
U tavi zagrij maslinovo ulje pa pirjaj nasjeckani luk.
Dodaj povrće narezano na kockice, zgnječeni češnjak i pirjaj još pet minuta.
Posoli i pobiberi, dodaj pelate.
Na kraju ubaci svježi timijan i bosiljak.
Zagrij rernu na 200°C. Palačinke nadjeni, dodaj mozzarellu i preklopi ih.
Složi palačinke u vatrostalnu posudu i peci desetak minuta.
Nakon pečenja, palačinke možeš preliti umakom od grčkog jogurta, začinskog bilja i češnjaka.