NEOBIČAN SPOJ OKUSA

Isprobajte pileće ražnjiće s kurkumom i ananasom

Iskočite iz ustaljenih okvira i isprobajte nešto drugačije

Pileći ražnjići. Printscreen

M. Z.

7.6.2023

Ukoliko još nemate ideju šta da spremate za ručak, onda je ovo pravi recept za vas. Iskočite iz ustaljenih okvira i isprobajte nešto drugačije.

Sastojci

maslinovo ulje

kašika kurkume

komadić đumbira

pola kašičice mljevene paprike

500 g pilećeg filea

250 g ananasa

sok od pola limuna

so, biber, mirođija

Priprema

Pomiješajte izrendani đumbir, kurkumu, mljevenu papriku, limunov sok, so, biber i malo maslinovog ulja.

Pileće meso isijecite na kockice, pa ostavite u marinadi da odstoji oko pola sata.

Potom uzmite štapić za ražnjiće i naizmjenično redajte piletinu i ananas. U tiganju propržite dok ne porumeni sa obje strane.

Pospite mirođijom i poslužite.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.