RECEPTI

Baron kocke: Probajte i uvjerite se da su čokolada i maline savršen par

Prije posluživanja kolač dobro ohladite, najbolje preko noći

Baron kocke. Printscreen

H. J. I.

5.4.2023

Probajte ga i uvjerite se da su čokolada i maline savršeni par. 

Biskvit 

Za Biskvit je potrebno šest bjelanjaka, 160 grama šećera, 40 grama kakaa i 40 grama glatkog brašna.

Za pripremu ovog kolača treba ispeći dvije zasebne kore (tako je najbolje jer će ispasti tanke i ravnomjerno debele), za svaku od njih upotrijebit ćete polovinu navedenih sastojaka za biskvit.

Dakle, miksajte bjelanjke, dodajte šećer pa miksajte dok ne dobijete čvrst snijeg.

U smjesu zatim ručno umiješajte kakao i glatko brašno.

Podijelite smjesu na dva dijela, pa svaki biskvit pecite oko 20 minuta na 180°C u limu za pečenje cca 20x26 cm.

Dok se biskviti hlade, pripremite dvije kreme - čokoladnu i voćnu.

Krema od čokolade

Za kremu od čokolade potrebno je šest žumanjaka, 75 grama šećera, 100 grama tamne čokolade i130 grama maslaca.

Istučene žumanjke sa šećerom kuhajte na pari oko 20 minuta.

Dodajte zatim čokoladu i miješajte dok se ne otopi, te dodajte i maslac.

Krema od malina

Za kremu od malina potrebno je 800 grama malina, 10 žlica šećera i 4 žlice gustina.

Maline, šećer i gustin pomiješajte i kuhajte dok se ne zgusne.

Glazura i slaganje

Za glazuru je potrebno 200 grama tamne čokolade, 6 žlica šećera, 50 mililitara mlijeka i 30 grama maslaca.

Kolač se slaže tako da se na podlogu stavi jedan biskvit, preko njega krema od čokolade, zatim krema s malinama, pa drugi biskvit, krema od čokolade, krema s malinama i na kraju čokoladna glazura.

Za čokoladnu glazuru otopite tamnu čokoladu sa šećerom mlijekom i maslacem te prelijte preko kolača.

Čokoladnu glazuru treba pripremati tek kad je sve drugo gotovo i kad je kolač već složen i donekle ohlađen.

Prije posluživanja kolač dobro ohladite, najbolje preko noći.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.