UKUSAN OBROK

Hrskavi krompirići: Vole ih i djeca i odrasli

Brza i jednostavna priprema

Mnogima omiljeno jelo. Printscreen/Instagram

E. Ag.

9.2.2023

Sastojci

– 1,5 kg krompira

– 1 kašičica soli

– 1 kašičica vegete

– 3 kašike krupnog kukuruznog brašna

– 3 kašike ulja

Priprema

Rernu zagrijati na 200 stepeni, zajedno s velikim plehom (od rerne) u koji se ulije ulje. Krompir oguliti, posušiti, isjeći na četvrtine ili osmine ako je krompir veći. Dodati so, vegetu i kukuruzno brašno (krupno). Sve dobro promiješati i sipati na dobro ugrijano ulje.

Peći 30 - 40 minuta. Peče se u velikom limu od peći kako bi krompir „ležao“ u jednom sloju, jer na taj način krompir sa svih strana dobije lijepu, hrskavu koricu. U toku pečenja promiješati ga 2-3 puta.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.