RECEPTI

Za ručak pripremite pohovanu piletinu

Meso začinite, uvaljajte u brašno, jaja i na kraju u prezlu

Ukusni ručak. Food Network

Z. K.

31.1.2023

Sastojci : 400 g pilećeg bijelog mesa, 2 jaja, 2 dl ulja, 300 ml kuhanog paradajza, 5 kašike brašna, 2 kašike prezli, 2 kašike susama, so, biber, šećer.

Priprema:

1. Meso začinite, uvaljajte u brašno, jaja i na kraju u prezle koje ste pomiješali sa susamom. 

2. Pržite dok meso ne dobije zlatnožutu boje. 

3. Na ulju propržite brašno i dodajite kuhani paradajz pa kuhajte dok se ne zgusne, a pred kraj sipajte so, malo šećera i bosiljak. 

4. Meso prelijte paradajz sosom i pospite peršunom.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.