Sastojci za smjesu:
2 jaja,
1/2 kg brašna,
0,5 l mlijeka,
kašika ulja,
malo soli.
Za fil:
3 mrkve,
manji korijen celera,
1 prasa,
300 g šampinjona,
50 g kačkavalja,
200 g pureće šunke,
biber, peršunov list,
malo ulja,
kašičica biljnog začina.
Za bešamel:
Kašika maslaca,
100 ml slatke pavlake,
100 g topljenog sira,
5 kašika brašna,
100 g kačkavalja,
0,5 l mlijeka,
muškatni oraščić,
so, biber.
Priprema:
1. Ispecite palačinke. Propržite na ulju isjeckanu mrkvu, celer i prasu, pa dodajte vodu da se dinsta dok sasvim ne omekša. Kratko obarite šampinjone pa ih nasjeckajte i dodajte povrću. Pureću šunku i kačkavalj isjeckajte na kockice, dodajte u fil i začinite.
2. Za bešamel istopite maslac, pa na njemu blago propržite brašno. Dodajte pavlaku, topljeni sir i narendani kačkavalj pa miješajte povremeno dodajući mlijeko. Začinite bešamel i u njega dodajte fil. Nafilujte palačinke i služite ih uz salatu.