RECEPTI

Večera za čas: Slane palačinke s bešamelom

Avaz.ba

16.11.2017

Sastojci za smjesu:

2 jaja,

1/2 kg brašna,

0,5 l mlijeka,

kašika ulja,

malo soli.

Za fil:

3 mrkve,

manji korijen celera,

1 prasa,

300 g šampinjona,

50 g kačkavalja,

200 g pureće šunke,

biber, peršunov list,

malo ulja,

kašičica biljnog začina.

Za bešamel:

Kašika maslaca,

100 ml slatke pavlake,

100 g topljenog sira,

5 kašika brašna,

100 g kačkavalja,

0,5 l mlijeka,

muškatni oraščić,

so, biber.

Priprema:

1. Ispecite palačinke. Propržite na ulju isjeckanu mrkvu, celer i prasu, pa dodajte vodu da se dinsta dok sasvim ne omekša. Kratko obarite šampinjone pa ih nasjeckajte i dodajte povrću. Pureću šunku i kačkavalj isjeckajte na kockice, dodajte u fil i začinite.

2. Za bešamel istopite maslac, pa na njemu blago propržite brašno. Dodajte pavlaku, topljeni sir i narendani kačkavalj pa miješajte povremeno dodajući mlijeko. Začinite bešamel i u njega dodajte fil. Nafilujte palačinke i služite ih uz salatu.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.