FESTIVAL PIVA U MINHENU

Mašna je važna: Djevojke na Oktoberfestu na neobičan način pokazuju jesu li slobodne

Njemice nošnjama privlače veliku pažnju muškog dijela ekipe

Djevojke se odijevaju u tradicionalne bavarske narodne nošnje. TikTok

E. Ag.

prije 2 sata 42 minute

Počeo je Oktoberfest, najveće narodno slavlje na svijetu na kojem će se sve do 6. oktobra zabavljati oko šest miliona ljudi. Djevojke koje posjećuju Oktoberfest odijevaju se u tradicionalne bavarske narodne nošnje, no u nešto kraćoj i oskudnijoj verziji, a svojim ovogodišnjim izdanjima hvale se u viralnim videima na TikToku.

Njemice nošnjama privlače veliku pažnju muškog dijela ekipe pa su našle zanimljiv način kako da svojim izdanjima za festival pokažu jesu li slobodne, a to čine pomoću - mašne.

@victoria.gap wiesn season 2024 finally started 🥨🍻 #wiesn2024 #munich #dirndl #trending #germnay #oktoberfest ♬ maneater daryl hall and john oates - 😱

Jedna je djevojka u TikTok videu pokazala kako pozicija mašne otkriva status veze. Naime, ako mašnu svežu na desnu stranu, to je znak da su u braku ili u vezi, dok mašna na lijevom boku označava da su slobodne.

@ninamarielle_ Another wiesn day another wiesn look.🤎 #oktoberfest #wiesn2024 #wiesn #münchen #dirndl #dirndlliebe ♬ original sound - EX7STENCE™
S obzirom na to da su moderne veze komplicirana stvar, postoji još opcija pa, ako djevojka zaveže mašnu sprijeda, to znači da je u kompliciranom odnosu.
@kostandiina Oktoberfest Relationship Edition 2024 🇩🇪🥨#wiesn2024 #oktoberfest #münchen #ansturm #wiesn2024 #oktoberfest2024 #oktoberfest #wiesn #theresienwiese #oktoberfest #dirndl #munichblogger #germany #deutschland ♬ Originalton - zofenkanal
A ako se pitate što znači mašna na leđima, imamo odgovor. Dakle, mašna na leđima označava da je riječ o konobarici, udovici ili turistkinji.
@jessigriii I mog di🥨🍻 #fy #fyp #fürdich #wiesn #wiesn2024 ♬ Originalton - your mom
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.