IZABRAO "TELEGRAPH"

Objavljena lista 50 najljepših plaža, među njima jedna iz susjedstva

Kreatori ove liste su objasnili da su se potrudili da “pokriju” zaista cijeli svijet i plaže različitih karakteristika

Najljepše plaže birane iz svih dijelova svijeta. Pixabay

N. H.

10.8.2024

Stručnjaci britanskog “Telegrapha” su se pobrinuli da sastave listu 50 najboljih plaža na cijelom svijetu, a na toj prestižnoj listi našla se i jedna hrvatska plaža.

Na jednom od jadranskih otoka, Braču, nalazi se i plaža Zlatni rat. Upravo ona je, kao dobra opcija za boravak porodice s djecom, odabrana i uvrštena na listu 50 najboljih svjetskih plaža.

Kako prenosi hrvatski portal “Index”, u obrazloženju je navedeno i da je u pitanju plaža prepoznatljiva po borovima, koji posjetiocima pružaju mogućnost uživanja u njihovoj hladovini i mirisu. Još je napomenuto da Jadran u ovom dijelu posebno osvježava, te da je voda bistra i zbog postepenog ulaska u vodu je okarakterisana kao dobar izbor za porodice sa mališanima.

- Promjenljiva obala je obilježje hrvatske plaže Zlatni rat, koja je među otočanima poznata i kao Zlatni rog. Poslije 20-minutne šetnje se stiže u pravi raj s borovima, koji se nalazi na najjužnijoj tački Brača, gdje postoji i niz barova i restorana - napisao je stručnjak britanskog “Telegrapha”.

Kreatori ove liste su objasnili da su se potrudili da “pokriju” zaista cijeli svijet i plaže različitih karakteristika. Zato su se na listi našle i plaže u Brazilu i Australiji, ali i na Islandu i Karibima, pa i u Južnoj Koreji.

U želji da pronađu idealne plaže, na listu su uvrstili kako one koje važe za mirnije, tako i one s fascinantnim pogledima, ali i s luksuznim ugostiteljskim objektima i s mnogim drugim sadržajima.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.