VOLITE IH

Danas je Svjetski dan mačaka: Ublažavaju stres i depresiju, poboljšavaju naše mentalno zdravlje

Zato imate pravo da dodatno razmazite svoje mačije prijatelje

Danas ih još više mazite. Facebook

M. Z.

8.8.2023

Danas mali čupavi četveronošci slave svoj dan. Zato imate pravo da dodatno razmazite svoje mačije prijatelje, posjetite njihove velike divlje rođake u zoološkom vrtu, razmislite o udomljavanju mace iz azila ili nabavite mače. 

Kupite im igračku

Imate puna 24 sata da ih intenzivno razmazite, da se s njima igrate i kupite im nove zanimacije u vidu igračaka i poslastica.

Mačka je jedan od najstarijih i najomiljenijih kućnih ljubimaca čovječanstva.

Međunarodni fond za dobrobit životinja obilježava dan svih mačaka svijeta od 2002. godine, a od 3. avgusta 2020. Fond je zadužen je za proslavu Internacionalnog dana svih maca na globalnom nivou.

Počevši od 1958. godine, ovaj fond ukazuje na sve oblike okrutnosti, neznanje i nerazumijevanje prema mačkama kako bi utjecali na pozitivne promjene u životima ovih divnih bića.

Procjenjuje se da u svijetu ima 600 miliona mačaka, od kojih polovina nije vlasnička, pa je rad institucije koja brine o ovim životinjama veoma bitan.

Crne mačke

Opće je poznato da držanje mačke kao kućnog ljubimca poboljšava mentalno zdravlje i ublažava stres, anksioznost i depresiju, piše Telegraf.rs.

Zato im danas ukažite posebnu pažnju.

Danas je dan u godini kada i crne mačke donose sreću!

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.