SAVJETI

Evo kako da bez muke očistite vrata od rerne

Smjesa koju ćete dobiti nalikovat će na gušću pastu

Čišćenje rerne. staples.co.uk

Z. K.

14.7.2024

Čišćenje masnih mrlja zna da bude mukotrpan posao, pogotovo ako ga ne obavljate redovno. Domaćice najčešće posežu za hemijskim sredstvima, računajući da će tako najbrže i najefikasnije očistiti vrata od rerne.

Ipak, ovakva sredstva su skupa i imaju jak miris, koji može da se uvuče u unutrašnjost rerne, ali i da se “preseli” u hranu prilikom prvih nekoliko upotreba rerne poslije čišćenja. Da vam se to ne bi dogodilo, isprobajte prirodan način za uklanjanje masnih fleka s vrata rerne.

Spustite vrata od šporeta, po staklenom dijelu sipajte sloj sode bikarbone, a onda i malo tople vode. Smjesa koju ćete dobiti nalikovat će na gušću pastu. Ostavite da ova smjesa odstoji barem pola sata na vratima rerne, a onda uzmite komad aluminijumske folije, zgužvajte ga i njime energično izribajte stakleni dio.

Kombinacija sode bikarbone i tople vode učinit će da se masnoće rastvore, a ribanjem aluminijumskom folijom nećete oštetiti staklo, već ćete ga uglačati. Na kraju ovog procesa samo prebrišite stakleni dio vrata od rerne vlažnom krpom od mikrovlakana i ostavite da se osuši.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.