Za pet do 10 godina ljudi će mnogo bolje razumjeti ono što jedu, a u budućnosti će koristiti uređaje koji će biti povezani s našim DNK, koji će nam ukazivati šta je najbolje da jedemo.
To je poručila dr. Morgan Gaj (Guy), čija je uža specijalnost ishrana ljudi, a do ovog zaključka došla je sa svojim istraživačkim timom. Riječ je, kako predviđaju, o uređajima koje ćemo koristiti u svojim kuhinjama i prodavnicama, a na osnovu čije analize ćemo birati namirnice kojima bi naš organizam ostvarivao pun potencijal.
Gaj primjenjuje savremeni pristup istraživanju historije, prirode, globalnih kultura, marketinga i ponašanja potrošača na osnovu kojih dolazi do predviđanja o ishrani. Smatra da se okus može posmatrati kao socijalni fenomen iako ga doživljavamo kao biološko iskustvo.
Kultura, tradicija, religija i pakovanje proizvoda neki su od faktora koje ovaj istraživački tim koristi za kreiranje predviđanja.