JAPAN

Mašinovođa čuo čudan zvuk, ali ga je ignorirao: Policija u napuklom nosu superbrzog voza zatekla horor

Jezivi incident

Kurir.rs

20.6.2018

Jezivi incident dogodio se pošto je mašinovođa ignorirao neobičan zvuk udara. Kasnija policijska istraga otkrila je ljudske ostatke u napuklom nosu voza.

Slučaj navodnog samoubistva u Japanu doveo je do uznemirujućeg otkrića japanske policije. Naime, u napuklom nosu superbrzog voza pronađeni su ostaci 52-godišnjeg muškarca.

Ova jeziva serija događaja započela je kada je mašnovođa čuo zvuk udara, ali kako je mislio da se radilo o životinji, nastavio je s vožnjom i nije prijavio incident operativnom kontrolnom centru. 

Tek je kasnije tog dana vozač voza koji je prolazio u suprotnom smjeru primjetio napukli nos te je prijavio štetu kontrolnom centru. Odmah je naređeno hitno zaustavljanje oštećenog voza da bi se izvršila istraga. Pozvana je i policija koja je ubrzo otkrila dijelove ljudskog tijela zaglavljene u oštećenom nosu.

Japanski ministar saobraćaja i turizma Keiči Iši naredio je kompaniji da istraži ponašanje mašinovođe. Još nije objavljeno hoće li protiv njega biti poduzete neke disciplinske mjere.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.