LIFESTYLE

Ispovijest preljubnice: Nakon avanture za jednu noć ostala sam trudna, ne znam ko je otac

Ilustracija

Espreso.rs

27.2.2018

Jedna djevojka pokleknula je i imala avanturu za jednu noć. Zbog svoje nevjere sada traži savjet na portalu "The Sun" od njihove kolumnistice Dajdre (Deidre) jer je ostala trudna, a ne zna ko je otac djeteta. 

Ovo je njena priča, kao i savjet koji je dobila:

Draga Dajdre,

Prevarila sam momka s drugim muškarcem. Sada sam trudna, a ne znam ko je otac tom djetetu. Ja imam 28 godina, a moj momak 29. Zajedno smo tri godine. Imali smo uspona i padova u vezi kao i drugi parovi, ali sretni smo zajedno.

Jednu večer sam izašla u klub s prijateljicama, jedna od njih je slavila 30. rođendan. Tamo sam upoznala predivnog momka i počela sam da koketiram s njim. Znala sam da je to pogrešno, ali previše sam popila.

Pričali smo, plesali, i odlično se provodili. Pitao me da li bismo mogli otići na neko mirnije mjesto. Izvinila sam se prijateljicama i otišla s tim muškarcem u lokalni hotel u kojem je odsjeo. Imali smo fantastičan seks.

Razmijenili smo telefonske brojeve, ali više se nisam čula s njim. Mislila sam da je tome kraj.

Test na trudnoću sam uradila jer nisam dobila menstruaciju i bilo mi je muka ujutru nekoliko puta. Test je bio pozitivan, pa sam rekla momku da čekamo bebu. On je bio toliko sretan kada je to čuo. Ne prestaje da priča o tome kako ćemo biti jedna velika, sretna porodica, jako je uzbuđen.

Sada sam trudna šest mjeseci i osjećam se krivom jer nisam sto posto sigurna da je dijete njegovo.

Jako ga volim i žao mi je što sam to uradila, što sam ga prevarila. Bojim se da mu sve priznam jer strahujem da će me ostaviti ako sazna istinu.

Navečer ne mogu da spavam i noću plačem zbog toga. Šta da uradim?

Da li je najbolja opcija da mu sve priznam?

Savjet:

Svakako si se dovela u kompliciranu situaciju, ali nemoj paničiti. Ako si imala redovan seks sa svojim momkom, dijete je vjerovatno njegovo.

Porazgovaraj sa svojim ginekologom, reci mu koji ti je bio datum zadnje menstruacije i pitaj kada je tačno dijete moglo biti začeto.

Možda ti može pomoći u tome da shvatiš čije dijete nosiš, od svog momka ili tog muškarca.

Ukoliko datumi pokažu da je djetetov otac taj muškarac, pred tobom je velika odluka. Laganje momka nije opcija koja može trajati vječno, a i nije dobro odgajati dijete u tako neiskrenom odnosu, da on misli kako mu je otac, a u stvari nije.

U tom slučaju najbolje je da budeš iskrena prema momku i nadati se da te dovoljno voli i da je toliko oduševljen ovim djetetom, da će ga podizati kao svoje. 

Također, tada bi trebala i da javiš i biološkom ocu da ima dijete.

 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.