POZVAO SVE STRANKE

Muhamed Švrakić o kriminalnim radnjama SDA-ovog načelnika Trnova: "Ibro Berilo ne smije biti kandidat"

Pozvao je sve stranke iz Kantona Sarajevo da urgiraju, između ostalog, da se donese zakon o skrivanju novca ili imovine političara na svoje ime

A. Ovčina

D. H.

2.9.2024

Da pravosuđe radi kako treba, kriminal bi u Bosni i Hercegovini bio sveden na minimum. Zbog kriminalnih radnji na Bjelašnici, za koje je odgovoran načelnik Općine Trnovo, Ibro Berilo, oštećeni pokušavaju upozoriti nadležne da on ne bude ponovo kandidat na izborima, ali i da bude sankcionisan za sve učinjeno.

Tim povodom za 'Vijesti u 7' televizije Hayat govorio je Muhamed Švrakić.

Pozvao je sve stranke iz Kantona Sarajevo da urgiraju, između ostalog, da se donese zakon o skrivanju novca ili imovine političara na svoje ime, kao i krivični zakon o udruživanju u kriminalnu grupu radi činjenja krivičnih djela, zatim da se ured za korupciju uključi u sve dalje istražne postupke, kao i da se preispitata posebno gdje je otišao novac od prihoda izdatih građevinskih dozvola.

"Ja sam kao najveća oštećena privatna osoba gore, jer ono što su napravili meni, tek sada dokazuje da je moja kuća koja je srušena i pokradena, niko nije odgovarao", kazao je Švrakić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.