NESPORAZUMI

Hoće li autobusko stajalište zavaditi načelnike općina Centar i Vogošća

Iz Općine Vogošća zahtijevaju da stajalište bude na Austrijskom trgu

Trenutno stajalište u ulici Sutjeska

Piše: D. BAŠIĆ

20.11.2018

Na incijativu pojedinih vijećnika u Općinskom vijeću Centar i iz Druge gimnazije, autobusko stajalište izmješteno je iz ulice Sutjeska zbog sanacije ove ulice. Nakon što je rekonstrukcija završena, stajalište je vraćeno na staro mjesto.

Sve strane

Što se tiče prijedloga načelnika Ajnadžića da se stajalište izmjesti u ulicu Kotromanića, ministar saobraćaja Mujo Fišo kazao nam je da donošenje konačne odluke nije samo na ovom ministarstvu.

- Istina je da je načelnik općine Centar uputio zahtjev za izmještanje stajališta. No, negoduje načelnik Općine Vogošća, koji nije saglasan s tim. Ministarstvo traži najbolje rješenje kako bi se zadovoljile sve strane - kazao je Fišo.

 Mjesne zajednice

Kako bismo saznali zašto načelnik općine Vogošća Edin Smajić negoduje zbog izmještanja stajališta u ulicu Kotromanića, kontaktirali smo i ovu općinu.

- Mi smo na vrijeme reagirali, još prije pola godine. Sve mjesne zajednice ovog područja saglasne su da se stajalište izmjesti na Austrijski trg. Nikad nismo rekli da nešto ne može, samo nam ova lokacija najviše odgovara. Mi ne možemo utjecati na to hoće li se stanica izmjestiti, to je inicijativa načelnika općine Centar - kazali su nam iz Općine Vogošća.

Ispunjeni svi uvjeti 

Načelnik Ajnadžić objasnio je ranije da je neophodno izmještanje stajališta, s čim se građani ne slažu. Kao najpogodniju lokaciju naveo je onu u ulici Kotromanića te da su svi uvjeti za to ispunjeni.  

Ajnadžićev prijedlog je ulica Kotromanića

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.