TREBINJE

U bazen ”Bregovi” bit će uloženo 300.000 KM

Radovi bi trebali biti završeni do 20. juna kako ne bi bila narušena sezona kupanja

Bazen ”Bregovi” u Trebinju: Prva veća obnova nakon izgradnje 1980.

P. MUCOVIĆ

23.5.2019

U Trebinju je počela obnova bazena ”Bregovi” i njegova priprema za novu sezonu kupanja.

Potrebna sanacija

Prema riječima Ilije Tamindžije, izvršnog direktora za proizvodnju HET-a, koji finansira ovaj projekt, ovo je prva ozbiljnija sanacija bazena od njegovog otvaranja 1980. godine.

- Nadamo se da će radovi na ovom objektu biti završeni po planu i da neće ugroziti sezonu kupanja. Planirana vrijednost radova je 300.000 KM. Prema ugovoru, rok za završetak radova je 60 dana, ali smo mišljenja i u dogovoru s izvođačem radova da će oni biti ubrzani da ne bi narušili sezonu kupanja. Očekujemo da, ukoliko vremenski uvjeti budu dozvolili, da će 20. juna sve biti  završeno - istakao je Tamindžija.

Dodao je da je izvođač radova ADV Sistem iz Trebinja, a rekonstrukcijom su planirani opsežni radovi.

- Planiran je građevinski zahvat na cjelokupnoj školjci bazena, rekonstrukcija ograde oko bazena, stepenište za ulazak u vodu, postavljanje klupa i dio rasvjete oko bazena, a dio rasvjete će se završiti uz finansijsku pomoć Grada Trebinja - pojasnio je Tamindžija.

Veliki značaj

Priznaje da su malo kasnili s tenderskom procedurom.

 - Razlog za to je veliko olujno nevrijeme koje nas je zadesilo i koje još pamtimo, a koje nam je napravilo veliku štetu na objektu zatvorenog bazena. Čak smo u tom momentu razmišljali i da odustanemo od ove investicije u ovoj godini. No izvođač radova na objektu zatvorenog bazena je pristao da sam sanira nastalu štetu pa smo odlučili da ipak rekonstruiramo Bregovački bazen s obzirom na njegov značaj - zaključio je Tamindžija.

Nadzor rekonstrukcije bazena „Bregovi“ vršit će građevinska nadzorna služba HET-a.



Tamindžija: Opsežni radovi

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.