UMJETNOST

Međunarodna likovna kolonija u Tomislavgradu

Pokrovitelji navedene kolonije su Federalno ministarstvo kulture i sporta, Fondacija za muzičke, scenske i likovne umjetnosti, Ministarstvo nauke, prosvjete, kulture i sporta Livanjskog kantona i Općina Tomislavgrad

A. Kamber

A.Kamber

4.11.2018

U subotu je u Tomislavgradu, u organizaciji Kulturno-informativnog centra (KIC) Tomislavgrad, otvorena VI međunarodna likovna kolonija, koja je okupila 18 slikara i kipara iz BiH i Hrvatske te profesore i studente ALU Širokog Brijega. Kolonija je priređena u Grlima kod šumarske kućice.  

Zadovoljstvo otvaranjem kolonije izrazila je i direktorica KIC-a Danijela Papić, koja je podsjetila na prekrasan ambijent u kojem se kolonija odvija i koji je umjetnicima i motiv za njihova djela. Podsjetila je da u radu kolonije, uz domicilne Duvnjake, sudjeluju i Duvnjaci koji žive i rade u inozemstvu, te da će svi napravljeni radovi s kolonije ubuduće predstavljati i stalnu postavku galerije koja se nalazi u sklopu KIC-a.

Pokrovitelji navedene kolonije su Federalno ministarstvo kulture i sporta, Fondacija za muzičke, scenske i likovne umjetnosti, Ministarstvo nauke, prosvjete, kulture i sporta Livanjskog kantona i Općina Tomislavgrad.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.