AVAZOV INTERVJU

Video / Edin Garaplija: Kemal Ademović je, da je htio, mogao za 24 sata riješiti ubistva Ugljena i Leutara!

Ko je pokušao ubiti Sefera Halilovića, prvog komandanta časne Armije RBiH

18.4.2024

U novom "Avazovom" intervjuu gost je bio Edin Garaplija. Garaplija je bivši pripadnik tajne službe, načelnik Podcentra za tajna praćenja Službe državne bezbjednosti.

Garaplija je objavio knjigu "Tajni vilajet", u kojoj otkriva brojne šokantne informacije. U razgovoru s voditeljem Evelinom Trakom otkrio je ko je bio nalogodavac zloglasnoj grupi "Ševe"?

Prema čijem nalogu je ubijao i zločine činio Nedžad Herenda? , Zašto je Osman Mehmedagić Osmica, bivši direktor OSA-e BiH, zaustavio izručenje Herende? Šta zna Bakir Izetbegović, u čijem kabinetu je bio Fikret Muslimović, jedan od najznačajnijih pripadnika KOS-a, koji je izdavao brojne naredbe?

Ko je pokušao ubiti Sefera Halilovića, prvog komandanta časne Armije RBiH? U intervjuu Garaplija otkriva ulogu Keme Ademovića, po čijem nalogu je radio i izvršavao sve naredbe?

Ko je ubio Jozu Leutara, dopremijera FBiH? Kako je Ismet Bajramović Ćelo počinio "samoubistvo" desnom rukom, a bio je ljevoruk?

Kompletan intervju pogledajte u videoprilogu ili direktno na YouTube kanalu Avaz TV.

Besplatno se pretplatite na Avaz TV. 

Intervju sa Edinom Garaplijom možete slušati i na streaming platformama: Spotify, Apple Podcast, Deezer, Google Podcasts, Soundcloud i Patreon.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.