MINISTAR SIGURNOSTI

Nenad Nešić za "Avaz TV": Milorad Dodik je šef, nema većih vjernika za vrijeme džume od Srba i Hrvata, rata neće biti, Ramo Isak samo lupa, evo ko je "razbojnik" u Vijeću ministara

Nešić je kazao i šta bi uradio s ljudima koji su bili u direktnoj vezi s narkokartelima

Nenad Nešić. N. Šaljić / Avaz

4.4.2024

U novom intervjuu za Avaz TV gost je bio Nenad Nešić, ministar sigurnosti BiH.

U zanimljivom razgovoru s voditeljem Evelinom Trakom ministar Nešić se osvrnuo na buran početak svog mandata. Govorio je o tome ko je šampion u ispunjavanju uvjeta Evropske unije, koji su i omogućili kandidatski status BiH, svojim prethodnicima na poziciji ministra sigurnosti, otvaranju pristupne tačke EUROPOL-a, sporazumu s Frontexom, saradnji Ministarstva s policijskim agencijama, SIPA-om, Graničnom policijom, Direkcijom za koordinaciju policijskih tijela BiH...

Nešić je kazao i šta bi uradio s ljudima koji su bili u direktnoj vezi s narkokartelima, kao što je to slučaj sa savjetnikom bivšeg ministra sigurnosti Dragana Mektića Bojanom Cvijetićem, koji je uhvaćen na Sky aplikaciji i koji je insistirao da ga zovu „Crveni“.

Govorio je i o svojim prethodnicima Sadiku Ahmetoviću, Selmi Cikotiću i Fahrudinu Radončiću, koji je u dva navrata bio ministar sigurnosti, te u kakvom stanju je zatekao Ministarstvo sigurnosti BiH, koje je u mandatu prije njega vodio Cikotić.

Nešić bio vrlo direktan. N. Šaljić / Avaz

U razgovoru se osvrnuo i na Ramu Isaka, ministra FMUP-a.

Ministar Nešić je odgovorio i na pitanje hoće li slijediti Milorada Dodika, predsjednika RS, u separatizmu i pod kojim uvjetima te je direktno odgovorio i na pitanje hoće li biti rata u BiH i boji li se eventualne reakcije NATO-a, ali i Bošnjaka.

Pogledajte šta je ministar Nenad Nešić kazao o Aleksandru Vučiću, Borjani Krišto, Zukanu Helezu, Edinu Forti, Draganu Čoviću, Sanji Vulić, Miloradu Dodiku, Drašku Stanivukoviću i Slobodanu Vaskoviću.

Intervju sa Nenadom Nešićem možete slušati i na streaming platformama: Spotify, Apple Podcast, Deezer, Google Podcasts, Soundcloud i Patreon.

Pretplatite se i na Youtube kanal Avaz TV.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.