Postoji jedna namirnica koju treba jesti navečer, a ona će uzrokovati topljenje masnih naslaga. Ovo je dobra vijest za sve one koji vole nešto pojesti prije spavanja.
ISTRAŽIVANJA
SAVJETI
Možete jesti piletinu, tofu, kuhana jaja ili male količine badema 30 minuta prije odlaska na spavanje
Stručnjaci savjetuju da posegnite za namirnicom punom proteina, a to je zrnati sir. Ilustracija
Postoji jedna namirnica koju treba jesti navečer, a ona će uzrokovati topljenje masnih naslaga. Ovo je dobra vijest za sve one koji vole nešto pojesti prije spavanja.
Stručnjaci savjetuju da posegnite za namirnicom punom proteina, a to je zrnati sir s malo masnoće. Upravo je to namirnica koja je bila predmet istraživanja, a čiji su rezultati objavljeni u magazinu British Journal of Nutrition prije par godina. U njima stoji kako konzumiranje 30 grama proteina 30-ak minuta prije spavanja može imati pozitivan utjecaj na metabolizam.
Ako nemate zrnatog sira postoji velik broj zamjene za ovaj proizvod, a svi su izvor proteina. Možete jesti piletinu, tofu, kuhana jaja ili male količine badema 30 minuta prije odlaska u krevet, a sve one sadrže čiste proteine, tvrde stručnjaci. Bademi i orasi su jedni od najzdravijih orašastih plodova koje možete jesti, a posebno su dobar odabir za osobe koje ne vole mliječne proizvode.
Sadrže velike količine zdravih masnoća, proteine te nutrijente kao vitamin E, selen i magnezij. Naravno, pazite koliko ćete pojesti jer je umjerenost i u ovom slučaju ključ.
Ako nemate problema s laktozom, možete odabrati i mozzarellu, a kako sadrže malo kalorija i puno proteina, te kalcija i vitamina D, nećete morati razmišljati o tome jeste li pojeli nešto što ne valja.
Bademi i orasi su jedni od najzdravijih orašastih plodova. Ilustracija
Dok ovaj mali trik može zvučati kao magija, pravi odgovor za gubitak kilograma leži u smanjivanju unosa kalorija u organizam. Odbacite nezdrave grickalice i već ste napravili veliku stvar.
Osobe koje su šire u struku imaju veću šansu za taloženjem opasnih masnih naslaga. Ilustracija
Postoje dvije vrste masnih naslaga. One vanjske, odnosno potkožne koje su opipljive i vidljive na tijelu. Lako nastaju te jednako tako i nestaju uz pomoć treninga i zdrave prehrane. Osobe koje imaju uži struk, a šire bokove, tzv. oblik kruške imaju više bezopasnih potkožnih masti. Štetne su one masti koje se nalaze unutar organizma i nisu vidljive. Ta vrsta naslaga usko je povezana s rizikom kardiovaskularnih bolesti. Osobe koje su šire u struku, odnosno predjelu trbuha imaju veću šansu za taloženjem opasnih masnih naslaga.
Kod tih ljudi masti se nakupljaju dublje ispod kože oko organa poput bubrega i slezene te crijeva. Osobe s većim brojem masnoćama u dubljim strukturama tijela imaju povišen pritisak te veću mogućnost oboljenja od dijabetesa tipa 2.
ISTRAŽIVANJA
ISTRAŽIVANJA