STRAVIČAN SLUČAJ

Komšije u šoku nakon užasa na Širokači: Često su se svađali, stariji brat je prošle godine bio teško pretučen

Drugi komšija je istakao da se mještani ne osjećaju sigurno

S lica mjesta - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+6
B. C.

prije 2 dana

U sarajevskom naselju Širokača jučer se dogodio požar u porodičnoj kući, u kojoj su kasnije pronađena tri tijela. 

Riječ je o tragediji, u kojoj je, kako se nezvanično saznaje, stariji brat ubio mlađeg brata, a zatim zapalio porodičnu kuću.

Jedan od komšija je kazao da su svađe bile česte među njima, a da je prije godinu stariji brat teško pretučen i da je, tokom liječenja, kazao da se "neće tako lako završiti".

- Prije godinu su imali problem između sebe. Starijeg brata su pretukli da je ostao bez oka i nije mogao hodati. Tada je rekao da to nije još završeno. I eto sinoć oko pola 10 se dogodilo. Nije me iznenadilo, ali nisam očekivao da će tako tragično završiti - rekao je komšija, pa dodao kako je uplašen za sigurnost omladine u naselju. 

 Drugi komšija je istakao da se mještani ne osjećaju sigurno.

- Sistem i društvo ne rade dovoljno da se osjećamo sigurno. To treba krenuti od nižih nivoa da se urade provjere nekih ljudi. Generalno se ne osjećamo sigurno - kazao je.

Podsjećamo, ranije je portparolka Tužilaštva KS Azra Bavčić kazala da su pronađena tri tijela.

- Tri N. N. tijela su pronađena. Budući da i dalje traje uviđaj, utvrđuju se sve okolnosti smrti - kazala je za portal "Avaza".

Podsjećamo, u ulici Žagrići je sinoć izbio požar, a mještani su prije toga pozvali policiju jer su naveli da su čuli eksplozije.

Vatrogasne ekipe su odmah upućene na lice mjesta, a došla je i policija s dugim cijevima. Prisustvala je i dežurna tužiteljica Tužilaštva KS.

Zbog ovog događaja je cijelo naselje ostalo bez napajanja električnom energijom, a slična situacija je i jutros s obzirom na to da se saniranju kvara ne može pristupiti prije okončanja uviđaja. Tijela su potpuno ugljenisana i utvrđuje se njihov identitet.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.