MINISTAR SIGURNOSTI

Nešić o incidentu: Otkrio ime osobe, govorio o radikalnim grupama i relativizaciji slučaja

Postavljam pitanje javnosti bez obzira da li se radi o Srbima, Bošnjacima ili Hrvatima šta bi bilo da je u vozilu umjesto Nešića bio direktor CIA-e

Nenad Nešić. Armin Durgut / Pixsell

S. S.

21.8.2024

Ministar sigurnosti BiH Nenad Nešić izjavio je da mediji u FBiH "pokušavaju da relativizuju današnji incident", odnosno, kako je to on rekao, "napad na njegovo službeno vozilo, te da ima neprovjerene informacije da je počinilac čovjek koji podržava radikalne ekstremne islamističke grupe".

- Kažu da to nije ništa, da je to običan prekršaj. Ne znam kako se to može nazvati običnim prekršajem. Vozilo u kojem sam se nalazio i vozila u mojoj pratnji bila su jasno označena, imala su rotaciona svjetla, a čovjek je pokušao džipom da nam presječe put u više navrata i čak je pokušao u jednom trenutku da udari u vozila - rekao je Nešić novinarima u Prijedoru.

On je upitao šta bilo da je u automobilu možda bio direktor CIA.

- Postavljam pitanje cjelokupnoj javnosti BiH bez obzira da li se radi o Srbima, Bošnjacima ili Hrvatima šta bi bilo da je u vozilu umjesto Nešića bio direktor CIA-e, da li bi danas Herib Karim bio na slobodi ili predmet istrage - rekao je Nešić.

Iz Ministarstva ističu da se dogodio ozbiljan incident i da je nepoznati vozač presjekao putanju kretanja vozila ministra, uprkos jasnim upozorenjima i naređenjima ovlaštenih lica.

Tužilaštvo Kantona Sarajevo je utvrdilo kako nema elemenata krivičnog djela u ovom incidentu u kojem je Sarajlija preticao Nešićevo službeno vozilo.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.