POLICIJA GA LEGITIMISALA

Napad na vozilo ministra sigurnosti Nešića

Nepoznati vozač presjekao je putanju kretanja vozila ministra, uprkos jasnim upozorenjima i naređenjima ovlaštenih lica

Nenad Nešić. Avaz

N. H.

21.8.2024

Danas se u Sarajevu dogodio ozbiljan incident u kojem je vozilo u kojem se nalazio ministar sigurnosti BiH Nenad Nešić, bilo meta napada od drugog automobila, navodi se u saopćenju Ministarstva sigurnosti BiH.

Nepoznati vozač presjekao je putanju kretanja vozila ministra, uprkos jasnim upozorenjima i naređenjima ovlaštenih lica.

Vozač automobila zalijetao se prema vozilima u kojima se nalazio ministar Nešić i njegovo obezbjeđenje, izlažući sve učesnike u saobraćaju velikom riziku. 

Nakon što je napadač spriječen u prvom pokušaju on je iz trake suprotnog smjera pokušao da zaustavi vozila ministra Nešića i njegovog obezbjeđenja. 

Nasreću, zahvaljujući brzoj reakciji službenih lica, ministar Nešić je bezbjedno ispraćen na svoje radno mjesto, dok su pripadnici policije Kantona Sarajevo pristupili legitimisanju osobe koja je izazvala incident.

- Ministarstvo bezbjednosti BiH najoštrije osuđuje ovaj incident i očekuje da nadležni organi hitno istraže slučaj i preduzmu sve neophodne mjere kako bi se osigurala bezbjednost ministra, ali i svih građana.

Pozivamo nadležne institucije da temeljno ispitaju okolnosti ovog incidenta i da se počinilac adekvatno sankcioniše u skladu sa zakonom - navodi se u saopćenju Ministarstva sigurnosti BiH. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.