GREŠKA U KORACIMA

Životna drama Anela Ahmedhodžića

Sve je započelo komentarom njegovog oca Mirsada da bi se situacija pogoršavala svakom objavom u vrlo javnom obračunu

Prljav veš iznesen u medije. Instagram

prije 5 dana

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine završila je prvi od tri ciklusa u novom izdanju Lige nacija. Bilo je pozitivnih, ali mnogo više negativnih stvari. Ipak, krunu je ponijela ona najgora - drama porodice našeg, sada već bivšeg reprezentativca Anela Ahmedhodžića, koji je s 25 godina odlučio da neće više igrati za „Zmajeve“.

Od jednog bezazlenog odlaska ranije s okupljanja zbog, kako defanzivac tvrdi, povrede došli smo do jedne od najgorih telenovela u novijoj historiji reprezentacije. Doduše, ovaj nivo iznošenja prljavog veša javnosti „na izvol'te“ nikad nismo vidjeli među redovima selekcije BiH.

Eskalacija katastrofe

Sve je započelo komentarom oca Anela Ahmedhodžića Mirsada koji se prvi put oglasio nakon što je selektor Sergej Barbarez kazao da se defanzivac nije javljao na pozive.

- Meni se ne javlja niti ima kontakt sa mnom još od prošle godine. Zato mu loše ide sve. I ja sam se razočarao u njega u nekim stvarima – napisao je Mirsad Ahmedhodžić u svojoj objavi na Facebooku.

Od takvog komentara priča je vrlo brzo eskalirala na nivo rijalitija. Ahmedhodžićev otac brzo je počeo komentirati i odluke Sergeja Barbareza.

- Nisi valjda postao kao Hadžibegić, pa da šalješ na tribine najbolje igrače i stavljaš za startere one koji su dobijali naknadni poziv. I kako to preko noći? Da Anelov broj promijenite i date ga drugom igraču, baš me zanima to – napisao je Anelov otac.

Uplitanje supruge

Ahmedhodžić je zbog cijele situacije koja se odigrala saopćio da je odlučio zbog pritiska javnosti da se povuče iz reprezentacije. Kazao je da je dobio stotine poruka usmjerenih protiv njega i njegove porodice. Potom, osvrnuo se i na komentare njegovog oca te njihovom uništenom odnosu, s kojim nije u kontaktu od prošle godine.

Naš dojučerašnji reprezentativac dao je sve od sebe da spusti loptu i smiri situaciju koja mu je počela izmicati iz ruku, ali, jednostavno, njegov otac nije htio da popusti.

Već u svojoj sljedećoj objavi, Mirsad Ahmedhodžić je za sva dešavanja okrivio Anelovu suprugu Marijanu Ceciliju, te njegovu punicu, rekavši da je pod njihovim utjecajem. Okrivio ih je za njegovo rano napuštanje i odlazak s okupljanja.

Ovaj put, odgovorila mu je Marijana Cecilija Ahmedhodžić, koja je istakla da je ona uvijek bila ponosna na njega dok je igrao za reprezentaciju.

- Zašto bih ga tjerala da prestane to raditi? Iz kojeg tačno razloga? Svaki put kad je imao utakmicu dolazila san u Bosnu da ga bodrim. Nadam se da će se vratiti u budućnosti – napisala je u svojoj objavi Marijana Cecilija.

Mirsad Ahmedhodžić je potom objavio i razgovor zbog nedolaska Anela na okupljanje s tadašnjim direktorom reprezentacije BiH Zvjezdanom Misimovićem. Nikome nije bilo jasno zašto se nije pojavio. I dan danas nije razriješeno to pitanje.

Posljednja objava oca Anela Ahmedhodžića, barem do zaključivanja ovog broja, bila je možda i najniži udarac. U njoj se okomio i na „porijeklo“ svog unuka, za kojeg se zapitao da li je naš reprezentativac uopće otac.

- Ovo se desilo. Otišla u Dubai za Novu godinu da se provodi, ostavila Anela i dijete u Engleskoj, sve vam govori... Slagao reprezentaciju, slagao roditelje, nema se šta vjerovati njemu, a to sve ona mu diriguje. Suzila je sve dok mu dijete nije uvalila. Pa sad preko djeteta brani. Ja, moj Isak, bla, bla, bla... Pitanje je kako može biti njegovo dijete, ona u Crnoj Gori, on u Engleskoj dva mjeseca. Nije bila s njim da rodi dva mjeseca ranije, možda griješim, ali rekao sam mu da provjeri DNK – napisao je Ahmedhodžić.

Još nejasnije je postalo zašto je njihova svađa toliko javna. Ovo su sve problemi koji bi se trebali rješavati u svoja četiri zida, a ne pred auditorijumom ove veličine. Ipak se radi o jednom reprezentativcu. Na kraju krajeva, sasvim je jasno šta je trenutni problem njegove karijere – svi se miješaju, bez da, kako se čini, Anela zaista neko pita šta on hoće od svega.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.