DUHOVNI PROCES

Adnan Hasković za "Avaz": Žao mi je što ramazan ne provodim u Sarajevu, ali bitno je šta nosimo u duši

Ovo je vrijeme da se preispitamo i vidimo gdje su naše greške i da ih otklonimo na "servisu", rekao je glumac koji snima film u Crnoj Gori

Adnan Hasković. Instagram

Piše: A. Zukić

6.4.2022

Glumac Adnan Hasković  ovih dana u Crnoj Gori snima novi filma "Zaliv" renomiranog crnogorskog režisera​ Draška Đurovića. Sretan je zbog ovog projekta, ali žao mu je što se ne nalazi u svom rodnom  Sarajevu za mjesec ramazana.

- Nažalost, nisam u Sarajevu, ali vjerujem da je moj grad prodisao, kao i uvijek, uz ramazan. Nekada ne možemo birati gdje ćemo se nalaziti, ali bitno je šta nosimo u duši. Znamo da je ovaj mjesec vrijeme da se preispitamo i vidimo gdje su naše greške i da ih otklonimo na "servisu". Treba da zaronimo duboko u sebe i pronađemo svoje slabosti, da ih ustanovimo i ispravimo... Kako treba da se ponašamo tokom ramazana treba tako i nakon tog mjeseca - rekao je Hasković za portal "Avaza".


Adnan Hasković. Facebook

Kako kaže, ovo je pravo vrijeme da pronađemo greške u sebi, a ne u drugom.

- Ramazan nismo iskoristili ako smo samo postili od gladi i pića, to je zapravo duhovni proces odnosno prodiranje u sebe, koje treba imati neku poentu - kazao je glumac.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.