APPLE TV+ OBNOVIO

Hit znanstvenofantastična serija dobit će drugu sezonu

Zbog odluke koju je donio prije 15 godina njegov život u paralelnom svemiru izgleda znatno drugačije

Isječak iz serije. Screenshot

E. T.

17.8.2024

Hit seriju Dark Matter, streaming servis Apple TV+ je obnovio za drugu sezonu. Ova serija se počela prikazivati 8. maja ove godine, a posljednja epizoda prve sezone izašla je 26. juna.

Dark Matter je znanstvenofantastična serija tvorca Blejka Krouča (Blakea Croucha) koja se temelji na njegovom istoimenom romanu iz 2016. godine. Budući da je sadržaj cijelog romana adaptiran unutar prve sezone, a roman nema nastavak, Krouč će morati smisliti nastavak priče.

Sinopsis serije

Dark Matter prati Džejsona Desena (Jasona Dessena), profesora fizike i porodičnog čovjeka iz Čikaga kojeg jedne večeri otme njegova alternativna verzija i pošalje ga u paralelni svemir.

Zbog odluke koju je donio prije 15 godina njegov život u paralelnom svemiru izgleda znatno drugačije. Džejson mora pronaći način da se vrati svojoj porodici prije nego što njegova alternativna verzija preuzme njegov stvarni život. Na putu kući prolazi kroz paralelne svemire u kojima otkriva kako bi mu život mogao izgledati da je donosio drukčije odluke.

Serija istražuje principe kvantne mehanike i interpretaciju mnogih svjetova fizičara Hjudža Everta III (Hugha Everetta III).

Serija Dark Matter pokupila je pohvale kritičara i prosječnih gledalaca. Na IMDb-ju ima ocjenu 7.7, a na Rotten Tomatoesu 83 posto. Od maja se nalazi na globalnoj skali deset najgledanijih serija streaming servisa Apple TV+.

Komentari fanova

Fanovi su vijest o drugoj sezoni dočekali s oduševljenjem, ali neki su skeptični budući da je cijela knjiga već obrađena u prvoj sezoni.

"Sjajno. Prva sezona ispričala je cijelu priču tako da me zanima u kojem će smjeru ići druga. Romani Bčejka obično su toliko mračni da ne možeš dočekati kraj", napisao je jedan fan na Redditu.

"Podijeljen sam oko ovoga. Mislim da je prva sezona bila odlična i pokrila je sav sadržaj iz knjige. Pogledat ću drugu sezonu jer volim znanstvenu fantastiku i dobru glumačku postavu, ali mislim da ovo nije potrebno", dodao je drugi.

"Nisam siguran u kojem će smjeru ići, ali svidjela mi se prva sezona tako da ću pogledati i drugu", dodao je treći.

"Ovo bi trebalo biti zabavno", napisao je četvrti. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.