Selen: žitarice punog zrna, tunjevina, haringa, pšenične klice, sjemenke susama
Cink: sjemenke tikve, sjemenke suncokreta, plodovi mora, iznutrice, jaja, grah, žitarice punog zrna, gljive, soja, pšenične klice
Bakar: repa, melasa, grah, cjelovite žitarice, orašasti plodovi, morski plodovi, grožđice
Mangan: orasi, sjemenke, žitarice punog zrna, alge, lisnato povrće, mahunarke, žumance, ananas
B vitamini: školjke, meso, riba, perad, jaja i sir
Vitamini: mrkva, slatki krumpir, brokula, tamno lisnato povrće, jaja, jogurt, kefir i riblje ulje
Vitamin C: bobice, voće, zeleno povrće, brokula, paradajz, narandže i limun
Vitamin D: losos, masna riba, jaja, sunce i riblje ulje
Vitamin E: orasi, sjemenke, jaja, iznutrice, žitarice, pšenične klice, melasa, slatki krompir i lisnato zeleno povrće
Vrlo je važno, tvrde stručnjaci, u prehranu uključiti omega-3 esencijalne masne kiseline u obliku lana ili ribljih ulja. Konzumacija dovoljno proteina uz svaki obrok pomoći će u poboljšanju i normaliziranju metabolizma, a to može pomoći u normaliziranju funkcije štitne žlijezde.