RECEPTI

Tjestenina sa tunjevinom idealna za brzi ručak: Posno jelo puno Omega 3 vitamina

( Ilustracija)

Avaz.ba

18.11.2017

Odaberite omiljenu vrstu tjestenine, uzmite praziluk, kuhani paradajz, konzervu tunjevine i prelijep obrok je spreman!

Recept je namijenjen za početnike u kuhanju. Odlično i veoma brzo rješenje za ručak ili večeru.

Sastojci: 

300 g tjestenine, 

1/2 praziluka, 

maslinovo ulje, 

100 ml kuhanog paradajza, 

začin, so, biber, 

jedna konzerva tunjevine

Priprema: Skuhajte tjesteninu i ocijedite. Na ulju propržiti praziluk da lijepo omekša, dodajte začin, so, biber, kuhani paradajz i pustite da ukrčka i ispari tečnost.

Na kraju dodajte tunjevinu pa i nju malo prodinstajte.

Sipajte sos preko tjestenine i uživajte u svakom zalogaju...

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.